تعمیر و نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی
CIP دستگاه تصفیه آب صنعتی RO
CIP مخفف کلمه Clean In Place است که یک روش تمیز کردن تجهیزات بدون تغییر موقعیت آنهاست. این روش نه تنها می تواند تجهیزات را تمیز کند ، بلکه رشد میکروارگانیسم ها را نیز کنترل می کند. بنابراین به طور گسترده در صنایع تولید مکانیزه مواد غذایی و آشامیدنی ، مانند نوشیدنی ، لبنیات ، آب میوه ، مربا و غیره استفاده می شود.
خدمات سرویس CIP دستگاه تصفیه آب صنعتی شامل تعویض ممبران ، شستشوی ممبران RO و تزریق مواد شیمیایی است. آنتی اسکالانت ، کربن فعال، کلر، متابی سولفیت سدیم SMBS ، اسید و قلیا و رزین تبادل یونی از جمله مواد شیمیایی هستند که در سرویس ها استفاده می شوند. استفاده از مواد شیمیایی نامرغوب باعث افت عملکرد دستگاه RO و گاه خرابی دستگاه می گردد. گاهی حتی استفاده مواد شیمیایی بدون رعایت مقدار توصیه شده باعث وارد شدن صدمات جبران ناپذیر به دستگاه آب شیرین کن می شود. در نتیجه توصیه می شود از کیفیت مواد شیمیایی مورد استفاده خود اطمینان حاصل کنید.
مزایای انجام سرویس CIP دستگاه آب شیرین کن صنعتی
در سرویس CIP دستگاه تصفیه آب RO ، با انجام شستشوی اسیدی و شستشوی قلیایی، کلوئیدهای ماکرومولکولی، میکروارگانیسم ها، مواد آلی، مواد معدنی و سایر رسوبات حذف می شوند. این مواد و ذرات در طولانی مدت روی سطح غشای ممبران RO رسوب می کنند و عملکرد طبیعی دستگاه را مختل می کنند. انجام CIP عمر دستگاه تصفیه آب صنعتی RO و عمر مفید ممبران را افزایش می دهد. به طور کلی ، هنگامی که میزان تولید آب یا میزان نمک زدایی سیستم RO به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد ، لازم است سرویس CIP دستگاه آب شیرین کن انجام شود.
ضرورت انجام CIP آب شیرین کن
هر دستگاه آب شیرین کن نیاز به نگهداری و انجام سرویس های دوره ای دارد. انجام بموقع و طبق برنامه سرویس های مذکور باعث افزایش طول عمر دستگاه می گردد. همچنین نگهداری اصولی باعث کاهش هزینه های جانبی و کیفیت بالاتر آب تولید شده خواهد شد. تعمیر و نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی و آب شیرین کن بایستی توسط اکیپ متخصص انجام گردد. انجام این موارد توسط افراد غیر متخصص می تواند آسیب های جدی به دستگاه وارد کند.
نحوه انجام CIP دستگاه تصفیه آب RO
برای انجام CIP دستگاه RO باید دستگاه در حالت سرویس قرار گیرد. سپس تکنسین CIP ابتدا شستشوی قلیایی ممبران و سپس شستشوی اسیدی ممبران RO را با محلول های رقیق شده در دمای معین انجام می دهد. این شستشو و رسوب زدایی شامل غشای ممبران و سایر قسمتهایی که رسوب در آنها ایجاد شده می شود. مخزن CIP در دستگاه RO برای شستشوی دستگاه استفاده می شود. برای این منظور مواد شستشوی ممبران شامل اسید و قلیا در داخل مخزن تزریق می شوند و به غلظت مناسب میرسند.
شستشوی ممبران و قطعات دستگاه RO حتما باید با غلظت مناسب اسید و قلیا انجام شود. همچنین دمای مناسب آب باید رعایت گردد. عدم رعایت موارد فوق باعث آسیب جدی به دستگاه و قطعات آن می گردد. از اینرو سرویس CIP دستگاه اسمز معکوس RO باید توسط تکنسین باتجربه RO انجام شود.
در انجام سرویس دستگاه آب شیرین کن صنعتی در صورت نیاز تعویض ممبران RO انجام می گردد. همچنین فشار، دما و PH آب کنترل می گردد و در صورت نیاز اسید و قلیای مناسب تزریق می گردد. مخازن آنتی اسکالانت ، کلر، رزین تبادل یونی و کربن فعال شارژ می شود. در انتها آب خروجی دستگاه از لحاظ دبی و TDS خروجی نهایی کنترل و اندازه گیری می گردد.
توجه: در حین تهیه محلول تمیز کننده اسیدی و محلول تمیز کننده قلیایی باید کارهای حفاظتی شخصی انجام شود. توصیه می شود از عینک محافظ ، دستکش لاستیکی و لباس محافظ استفاده شود.